ESKİŞEHİR / SİVRİHİSAR - Sivrihisar Eğitim Vakfı Muzaffer Demir Anadolu Lisesi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Tören Programı

Okulumuzda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle İngilizce  öğretmenimiz Nursemin SOLHAN tarafından organize edilen program gerçekleştirildi.

Çanakkale Zaferi, Balkan savaşlarıyla içte ve dışta sarsılmış olan Osmanlı Devleti'nin prestijini yeniden güçlendirmiştir. Çökmekte olan imparatorluğun içinde Türk milletinin gücünü ve dinamizmini hâlâ koruduğunu göstermiştir. Çanakkale Savaşı Millî Mücadele'nin öncüsü ve başlangıcı olmuştur. Çünkü Çanakkale'de savaşan güçlü düşman ordularını mağlup etme başarısını gösteren birçok komutan buradan kazandıkları tecrübe ve güvenle Türk İstiklal Savaşı'nda da başarıyla görev yapmışlardır.

Çanakkale muharebeleri, savaşın süresini önemli ölçüde uzatmış ve bu bakımdan savaşan devletlerin önemli insan kaybına ve ekonomik yıkımına neden olmuştur. Çarlık Rusyası'nın boğazlara hâkim olma hayali gerçekleşememiştir. Müttefiklerinin yardımından yoksun kalan Çarlık Rusyası'nda iç karışıklıklar artmış; 1917'de gerçekleşen ihtilal sonucunda çarlığın yerine Sovyet rejiminin kurulması ile ileriki yıllarda dünya tarihinin gidişatı değişmiştir.

Dünya tarihinde ve Ulusumuzun tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109 .Yıl dönümü münasebetiyle Sivrihisar Gençlik Merkezinde program düzenledik.12.sınıf öğrencileri Yeşim TÜFEKÇİ ve Hidayet Yağız YILMAZ'IN sunuculuğunu yaptığı programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Okulumuz İngilizce öğretmeni Nursemin SOLHAN günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.Ardından Çanakkale Zaferi temalı video izlendi  11/D sınıfı öğrencisi Elanur BOZKAYA ve 12/B sınıfı öğrencisi Sıla KAMSIZ'IN türküleriyle içimizi ısıttığı programda 10/A sınıfı öğrencisi Yağmur KARAOĞLU Necmettin Halil ONAN'ın ''Bir Yolcuya'' adlı şiirini seslendirdi. Okulumuz öğrencilerinin hazırladğı oratoryodan sonra program sona erdi.

Çanakkale ruhunu bizlere yaşatan değerli öğretmenlerimiz Nursemin SOLHAN, Serkan KONDU,Ahmet DEVECİ,  ve  Tahir AKTAŞ öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Ayrıca 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.

VİDEO İÇERİKLERİ İÇİN AŞAĞIDAKİ BAŞLIKLARA TIKLAYINIZ >>>

NURSEMİN SOLHAN'IN KONUŞMASI

ELNAUR BOZKAYA-TÜRKÜ

SILA KAMSIZ- TÜRKÜ