ESKİŞEHİR / SİVRİHİSAR - Sivrihisar Eğitim Vakfı Muzaffer Demir Anadolu Lisesi

May

Okulumuz kız voleybol takımı, 19 Mayıs İlççe turnuvalarında yarı finalde karşılaştığı rakibini oldukça çekişmeli geçen maçta 3-2 lik skorla yenerek finale yükseldi. Takımımıza finalde başarılar dileriz.

Nis

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde millet iradesinin kararlılığıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Nis

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle Okulumuza nakil olan öğrencilerimiz ve aileleri ile birlikte pansiyonumuzda iftarda buluştuk

Nis

Okulumuz banisi Değerli büyüğümüz Hacı Muzaffer Demir’i kaybetmenin derin acısı içerisindeyiz.

Mrt

1.dönem 1.sınavlar 23 Ekim-3 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle İngilizce  öğretmenimiz Nursemin SOLHAN tarafından organize edilen program gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuzda  12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz İlknur GÖLBAŞI önderliğinde hazırlanan program gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuz Kütüphanecilik Kulübü rehber öğretmeni Ahmet DEVECİ önderliğinde  9/A sınıfı öğrencileri Okulun Kalbi Kütüphaneler Projesi  Şubat ayı etkinliği çerçevesinde Okulumuz kütüphanesinde Sebahattin Ali 'nin '' Uyku'' isimli hikayesini  sesli kitap şeklinde dinlediler.

Ock

Günümüzün en önemli ihtiyaçlarından olan ve aşırı kullanma ile gelecek nesilleri zor durumda bırakacak olan enerjinin gereği kadar ve bilinçli kullanılmasının sağlanması amacıyla ülkemizde her yıl 11-18 Ocak tarihleri arasında Enerji Tasarrufu Haftası kutlanmaktadır. Bu haftayı en iyi anlatan özlü sözlerden biri de "En ucuz enerji, tasarruf edilen enerjidir".

Ock

Kariyer günlerimizin ilk konuğu Okulumuz banisi Sivrihisar Eğitim Vakfı Başkanı Sn. Bekir KALIR, bankacılık mesleği özelinde tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı. Kendisine Okulumuz adına çok teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.

Değerli velilerimiz,

"Aile Okulu" projesi kapsamında okulumuzda haftada 2 gün olmak üzere 4 haftalık bir aile eğitimi programımız olacaktır. Program kapsamında teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık, akran zorbalığı, ergenlikte aile içi iletişim konularında eğitimler verilecektir. Katılmak isteyen velilerimiz 20 Ocak 2023 Cuma gününe kadar öğrencileri aracılığıyla okul rehberlik servisinden katılım formlarını edinebilirler. Yeterli başvuruya ulaşıldığında program detayları tekrar belirtilecektir. Katılımlarınızı bekliyoruz.

Ock

Okulumuzda öfke ve stres yönetimi konusunda sınıf rehberlik etkinlikleri düzenledik. Öğrencilerimizin bireysel öfke ve stres nedenlerini somut etkinlerle tespit ederek, öfke ve stres nedenli  davranışların önlenmesi çözüm yolları üreterek  sağlıklı psikolojik gelişimlerine katkı sağlamaya çalıştık.Sınıf rehber öğretmenlerimize katkılarından dolayı  teşekkür ederiz.

Ara

Geleceğe güç, ekonomimize can veren Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası kutlu olsun...

Ağu

2022 ÖSYM yerleştirme sonuçları açıklandı. Mezun olan 67 öğrencimizden 34 tanesini üniversiteye yerleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Okul Müdürümüz Mehmet ÖZ yaptığı açıklamada şöyle dedi: 2018 yılında bu okulda göreve başladığımda oldukça düşük olan üniversite yerleşme oranını 4 yıl sonra %50'nin üzerine taşımış olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Dört yıllık planlı ve disiplinli çalışmayla bu büyük başarıya ulaşmamıza katkı sunan, emek veren  başta yönetici arkadaşlarım ve Öğretmenlerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür eder, öğrencilerimize üniversite hayatlarında başarılar dilerim. Ayrıca bu süreçte maddi, manevi desteklerini hep yanımızda hissettiğimiz Sivrihisar Eğitim Vakfımıza ve Aile Birliğimize okulumuz adına şükranlarımı sunarım.

Haz

Okulumuz Matemetik Öğretmeni Büşra ZEYBEK'in yürütücü olduğu TÜBİTAK 4006 Proje fuarımız başladı. Fuar açılışına Belediye Başkanı Sn. Hamid YÜZÜGÜLLÜ, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Sn. Erdoğan BOZKURT, Şube Müdürü Ömer ELMAS, Sivrihisar Eğitim Vakfı Başkan V. Ali İNCİ, Yönetim Kurulunu temsilen Sezgin DEMİR, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar- Ge Sorumluları Melih ÜNLÜER, Ersen YOLDAŞ, Okul Aile Biriliği Başkanımız Sibel ER, Okul Müdürleri, Velilerimiz ve Öğrencilerimiz katıldılar. 22 Projenin sergilendiğ fuarda 76 öğrenci 22 öğretmenini rehberliğinde görev aldılar.

Açış konuşmasını yapan Okul Müdürümüz Mehmet ÖZ: " TÜBİTAK 4006 Bilim fuarları öğretim programları çerçevesinde öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde araştırma yaparak, sonuçlarını sergiledikleri, eğlenerek öğrendikleri ortamlardır. Bilim fuarları gözlem yapan, meraklı, araştırmacı ve sorgulayan bireylerin yetiştirilmesi için önemli öğrenme etkinlikleridir. Her biri ayrı emek, farklı bir çaba ve birikim gerektiren bu projeleri hazırlayan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim." dedi.

Daha sonra proje standları davetliler ve öğrenciler tarafinda gezilerek proje sorumlusu öğrencilerin sunumları gerçekleştirildi. Fuar 15.06.2022 tarihi akşamına kadar açık kalacaktır.

Proje fuarımıza emek veren Başta yürütücü öğretmenimiz Büşra Zeybek olmak üzere tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.